Nieuwe muziekuitgaven



Samuel Scheidt: Handschriftlich überlieferte Clavierwerke


Twintig jaar geleden verscheen er in het Schütz-Jahrbuch een studie van mijn hand over de in handschriften bewaard gebleven klaviermuziek van Samuel Scheidt (1587-1654). Met name werd daarin getracht te bepalen wat wel en wat niet van hem is. Het voor de hand liggende vervolg daarop, te weten een editie van dit repertoire, is nu dan eindelijk gerealiseerd (Breitkopf & Härtel). Het voorwoord biedt een beknopte en aanzienlijk bijgewerkte versie van het artikel, en de editie bevat niet minder dan 25 stukken: toccata's, fantasia's, maar vooral variaties - over koralen, wereldlijke wijsjes en dansen. Dit corpus vormt een aantrekkelijk en over het algemeen wat lichtvoetiger aanvulling op de (vaak nogal strenge) muziek uit de Tabulatura Nova.
Voor meer informatie, kijk op: www.pieterdirksen.nl

Genoveva Galvez: Flores de Música


From Fidelio Musica, we would like to present our new edition for keyboard of Spanish music from the late XVII century and beginning of XVIII century, with the intention of popularise and expand the important legacy composed by the Franciscan monk Antonio Martin y Coll. This new edition consists of two volumes revised by the outstanding musicologist and harpsichord player Genoveva Galvez.
Both volumes are called as follows:
Flores de Música V.1 (€ 31,15)
Flores de Música V.2 (€ 28,00)

If you are interested in buying them, do not hesitate in contacting with us.
Thanks for your attention and kind regards
Fidelio Musica
C/San Gregorio 85
28260 Galapagar (Madrid)
Tfno. (34) 91 856 94 80
Fax. (34) 91 856 94 75
www.fideliomusica.com

Johann Adam Reincken: Toccata’s voor klavecimbel


Recentelijk verscheen bij Breitkopf & Härtel de Sämtliche Orgelwerke van Jan Adamsz Reincken (1643-1722). Deze beroemde orgelvirtuoos werd geboren te Deventer, maar zijn ouders waren van Duitse afkomst. Hij was leerling, schoonzoon en opvolger van Heinrich Scheidemann aan de Hamburgse Catharinakerk. Reincken werd ten zeerste door de jonge J.S. Bach bewonderd. De door ondergetekende uitgegeven band bevat twee omvangrijke koraalfantasieën voor orgel pedaliter alsmede vier toccatas en een fuga zonder pedaal. De toccata's kunnen weliswaar op orgel gespeeld worden, maar zijn naar mijn mening rasechte klavecimbelwerken. Twee daarvan zijn ‘nieuwe’ stukken: een Toccata in A-groot die ook wel aan Bach is toegeschreven (BWV Anh. 178) is al meer dan honderd jaar niet meer in druk verkrijgbaar, terwjl een Toccata in G-groot hier voor het eerst verschijnt.
Voor meer informatie, kijk op: www.pieterdirksen.nl